Musica

divendres, 14 de novembre del 2014

EL GIMP

 


QUE ES?

El gimp es un programa d'edició digitals d'imatges, en forma de mapa de bits. es un programe gratuït, lliure i amb molt potencial, com molts altres programes estar per Linux, Window i Mac.
Diferents enllaços per descarregar-se el gimp:

CARACTERÍSTIQUES:

-La resolució és la densitat de punts que te la quadricula, que es mesurada per polzades. Com més punts tingui la quadricula més resolució tindrà la imatge.
-El format del Gimp es guarda en .xcp i s’exporta en .png o .jpg.

Enllaç de descarrega: http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP


PROJECTE AMB GIMP
Aquest ha sigut el meu primer treball amb el gimp.
La he fet a partir de aquesta imatge, dita atomium.
Per començar hem creat una capa, dins d'aquesta capa, em dibuixat una esfera amb un degradat radial, seguint una de les esferes de la imatge. I seguim fen aquest proces fins que les esferes de la imatge ja estan cobertes per esferes amb degradat radial. Després hem creat les barres que uneixen les esferes entre si.

Despres he elimanat el fons, ja que així nomes quedaria la figura de l'atomium

Per ultim he creat el titol, per crear-lo he obert un altre foli de gimp amb un tipus de font divers, finalment he anat enganxan lletra a lletra en el atomium. Per acabar l'he exportat a imatge.


Opinió personal: Aquest treball no m'ha agradat gaire ja que a part de que era llarg en cualsevol cosa que t'equivocaves habies de esborrar-ho tot. Ancara que el resultat final m'agrada, ja el veig molt divertit.








VIATGE
Lleida: Per començar he agafat dues imatges diferents, i apartir d'aquestes dues, he creat una sola imtage (sobreposades). Amb la primera imatge anomenada Lleida, l'he obert i amb una eina, dita vareta màgica, he posat llindar 30 i he seleccionat tres tipus de blaus diferents de la foto, clivant la tecla majúscula.


Tot seguit he anat a l'apartat de selecciona i inverteix la selecció. 
He obert la imatge anomenada Cel i he enganxat el retall de la capa interior com a nova capa, fen-ho a edita, despres he enganxat com a: nova capa.

Quan ja tenia les dues imatges juntes, he fet una selecció de rentagle sobre la part de la figura on hi havia el retall de forma que la imatge sigui com la original  amb un nou cel.
I finalment he retallat la selecció, després he anat a menú Imatgr i he triat la opció de: escapça la selecció.
La imatge ha quedat així:

Nena: Aquest exercici es tracta exactament igual que el exercici de Lleida. La primera imatge es anomenada nena i la segona Taj-Mahal. 


Amb la primera imatge anomenada Lleida, l'he obert i amb una eina, dita vareta màgica, he posat llindar 30, despres he anat al apartat de selecciona i he inevrtit la selecció.


He obert la imatge que es anomenada nena i he enganxat el retall de la capa interior com a nova capa, fen-ho a edita, despres he enganxat com a: nova capa. 



I la image ha quedat aixi: